Германският канцлер Олаф Шолц изразил готовност да разреши доставка на бойни

...
Германският канцлер Олаф Шолц изразил готовност да разреши доставка на бойни
Коментари Харесай

Германия: Ще дадем танкове... само ако американците го направят

Германският канцлер Олаф Шолц изразил готовност да позволи доставка на бойни танкове " Леопард "  на Украйна... единствено в случай че американците се съгласят да дадат мощните си бойни танкове " Ейбрамс ", написа в. " Зюддойче цайтунг ", представен от Българска телеграфна агенция. 

Това искане на Шолц бе мощно разкритикувано от военни специалисти. Множество европейски страни разполагат с  " Леопард " и те биха могли да координират доставките и ремонта на танковете, до момента в който при " Ейбрамс " този развой би бил доста по-бавен.

По време на диалога във вторник Байдън прецизирал, че към момента не е взел решение по въпроса.

Според вестник " Билд " канцлерът желае Европа и Съединени американски щати дружно да доставят танкове на Украйна, с цел да не може Кремъл да разцепи НАТО.

Останалите страни, които разполагат с танкове " Леопард ", не могат да ги дават на Украйна без позволение от Германия, която ги създава. Миналата седмица полският президент Анджей Дуда изрази предпочитание да обезпечи на украинците една рота " Леопард 2 " като част от построяването на " интернационална коалиция ".

На 20 януари в американската база в Рамщайн ще се състои поредна среща на министрите на защитата на западни страни, на която ще се разисква по-нататъшната помощ за Украйна и най-много даването на танкове " Леопард ". На тази среща Германия ще бъде показана от новия министър на защитата Борис Писториус.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР